tisdag 25 november 2008

Elefanttrekking


Hej igen! Igar var vi iväg pa en elefanttrekking, vilket innebär att man far rida pa en elefant i djunglen. Det later tyzvärr lite mer spannande än vad det är, da man gar pa en rejält upptramad stig. Tova tyckte iallfall att det var jättespannande. Efter ridningen fick man mata elefanterna med bananer, Tova vagade ge en banan, sedan tyckte hon att snabeln var lite otack.


Har ar en bild pa varan mammaelefant, hon var 48 ar gammal. Storleken pa henne var ca 2,5-3 meter, pappaelefanterna var mycket högre kanske 3,5-4 meter.

Vi var ocksa och tittade pa en casewnötfabrik, eller tja, där de tar ut nöten ur sitt skal. De berättade att cashewnötterna växer under en appelliknande frukt i träd. Sedan skördas nötfrukterna och bränns i en ugn, sedan far de ligga och vila i ca 3 dagar. Efter det sa tar man nötfrukt för nötfrukt och öppnar för hand i en liten maskin, ser ut som en fruktpress. En som är duktig pa sitt jobb kan under en arbetsdag skala nötter till en totalvikt pa 4 kg, och da tjänar de 100 baht, vilket motsvarar 25 kronor. Arbetsmiljön var inte heller särskilt tillfredsställande, inget ljus i taket och smutsigt och dant..

Det är väldigt fattigt här, det märker man när man är ute och aker, folk bor i misär och man förstar ju att de är i stort behov av turisterna, speciellt nu efter tsunamin, da manga har fatt det lilla de byggt upp, helt bortspolat. Vi sag förresten igar ett stort polisskepp som hade flytigt in ca 3 km fran havet vid tsunamin, detta lag dock inte i vart omrade, utan pa ett ställe, dar det är mycket mer flackt.

Idag skall vi val se om det hittar fram nagon sol mellan de tunga molnen, just nu ser det inte speciellt lyckosamt ut, vädret har tyvärr inte varit det bästa under semstern, men det ar ju avkoppling iallafall! Kram fran oss alla!

Inga kommentarer: