lördag 15 november 2008

Framme!!!!!


Nu är det äntligen sa, vi är framme i Thailand!


Resan ner gick över förväntan, Tova somnade inte direkt pa planet, men när hon väl somnat sa sov hon. Länge. Somnade väl kl 02 (svensk tid) och vaknade inte förrän efter sju, det var tacksamt. Jag och Linda (japp, det är Per som skriver) sov väl kanske halva tiden men vi var ganska nöjda trots allt (enda negativa var att jag tappade rösten kvällen innan vi skulle aka). Väl framme pa flygplatsen i Thailand fick vi glädjen att avnjuta missarna som tävlar i Miss France, de kom samtidigt som vi (fick dock en egen gräddfil genom tullen) sa den väntan gick över ganska snabbt.n Bagaget stog och väntade när vi väl fatt skriva varför vi ville aka in i Thailand (ganska uppenbart men dock). Sen bar det iväg med bussen och kl 19 igar kväll (thai tid) var vi framme vid hotellet!


Trötta och hungriga var vi sa det bar av direkt mot restaurangen.

Tova ville ga och bada direkt sa det krävdes en hel del övertalan inna hon glömde detta (och nan muta kanske....)

Sen var vi spända pa att se om Tova kunde tänka sig att sova även här nere....

Och som hon sov. Igen. Hon somnade kanske halv nio och sov och sov och sov.
Vaknade iofs runt 12 pa natten var tid och fick sova mellan oss och efter ett antal sparkar pa mitt huvud och efter att ha sovit med foten pa mitt huvud en stund sa vaknade Tova vid halv tio. Vi trodde knappt det var möjligt.

Vi hann knappt med frukosten som stängde kl tio. Inga daliga odds pa det.

Sen skulle det badas, det hade vi alla sett fram emot. Värmen var inte sa pataglig som vi trodde att den skulle vara, men det är varmt och svettigt (vagar knappt tänka pa hur min t-shirt ser ut pa ryggen just nu).

Tyvärr var väl inte stranden riktigt vad vi hade hoppats. Tydligen hade de langgrunda stränderna här i Khao Lak blivit kortgrunda (heter det sa?) sa det fick bli poolen. Men det gick bra det med. Vattnet är för övrigt snuskigt varmt bade i poolen och i havet (26 grader ??). Helt underbart!!!!

Nagra reflektioner, vi har ca 90 steg till poolen och 130 till stranden ( onödigt vetande? ) och thailändarna har fortfarande ganska svart att stava en hel del ord. I menyn pa restaurangen gar det att köpa Winner Schnitzel. Later spannande!

Tova är en riktig favorit bland alla kyparna, de flörtar med henne sa fort de kommer at. Hon börjar nog snart fatta galoppen.

Ja, det var nog allt för denna gang. Far vi se om Linda vagar sig hit nästa gang och skriver nagra rader....

Som ni kanske märkt sa funkar inte alla vara svenska bokstäver, a med en rund prick över vill inte riktigt (mycket tecken pa detta tangentbord vill jag lova )

Varma hälsningar Per Linda och en sovande Tova!


3 kommentarer:

Farmor sa...

Vi har varit ute och letat julgranar till dem på Getholmsgatan. Längtar ni?

Ella och co. sa...

Fy, så skönt! hälsar Sasha. Det låter underbart. Ella ville ringa Tova igår, förstod inte att det inte gick...
Ha det bra!

Chefen sa...

Låter härligt! Här hemma har det regnat o blåst ( som vanligt ).
Förstår att ni inte har dom problemen.
Hoppas ni får det riktigt gott o avkopplande.